madeleinespangberg

Tip topp fredag

Kategori: Vardagen

Började min dag tidigt, trött som en gnu! Körde mamma till jobbet, körde in bilen i biltvätten innan jag drog till gymmet. Körde ett tabata pass med lite dips, chins och lite andra övningar. Kunde till och med köra lite knäböj, har nämligen haft jätte ont i knäna i några veckor men efter två dagar med aloe heat lotion så börjar det faktiskt kännas bättre:) Efter gymmet handlade jag mat och lite annat, hamnade uppe på molins i över timman, men jag trivs så bra med Susanne och Therese så det var kul. Sen åkte jag hem packa upp maten och så kände jag för att mina två små sockertoppar där uppe behövde lite hjälp så jag åkte tillbaka och blåste ballonger och fixade lite här och där! Jätte roligt var dett att få spendera eftermiddagen med dessa gooingar! 

Nu skall jag och min älskling äta mat och sen blir de lång tids slappande i soffan. Imorgon skriver jag på avtalet till det nya gymmet för nu är de bestämt jag börjar den 1 maj gymma hos Maxfitness lite spänt men kommer nog bli sjukt kul, på kvällen imorgon är de ladies night som gäller:) 

Veckan som gått, onsdag och torsdag var det piloxing. Tisdag bodytoning. Igår spenderade jag även nästan tre timmar i sadeln ihop med min underbara linn, sjuklig träningsvärk efter att vi intervalltränade hästarna.. 

Angående en tidigare kommentar så kan du mejla mig på [email protected] så berättar jag lite mer för dig!! 










Godmorgon världen

Kategori: Vardagen

Godmorgon på er alla därute? Har ni haft en bra vecka? Jag har verkligen haft en kaos vecka som jag tänkte berätta för er nu:) 

Söndag var alltså min sista anställningsdag på telia så på måndag morgon var det dags att åka till arbetsförmedlingen. Efter detta åkte jag hem och kämpade med att hitta en praktik plats. Jag fick nämligen även veta på måndagen att jag kommit in på en utbildnig. Där man går som lärling till butiksäljare:) sjukt förväntans full är jag!! Så onsdag och torsdag träffade jag några butikschefer och nu i helgern skall jag avgöra vilken känsla som kändes bäst:) Tisdagen då var jag och provjobbade på espresso house i skövde. En jätte mysig shopp med jätte mysiga anställda. Jag fick jobbet och är från och med i Maj anställd på 5-10h/v. Kommer även hoppa in extra i Alingsås och kanske Göteborg! 

Träningen i veckan har vart rätt lugn, trött som bara den i kroppen. Så blivit två styrkepass och tre gruppass och nu skall kroppen men framför allt knäna få vila fre, lör och sön, kanske måndag också inte bestämt detta än! 

Så igår då hade jag inget inplanerat och då heller inget gym. Så innan klockan va elva hade jag städat hela lägenheten, tvättat en del kläder, satt igång diskmaskinen och bytt gardiner i kök och sovrum!! Så skönt med nya fina gardiner:) på eftermiddagen begav jag mig hen till Billy och här däckade vi båda gott i soffan;) Skall snart kolla vidare på filmen vi somnade till;) 

Så nu har ni hört vad jag har hittat på hela veckan:) Nästa helg är det ladies night i herrljunga dit skall jag gå med min bästis och så har vi även försök få med oss Linn. För när vi tre går ut så når vi toppen av roligt:D 








Gryyymt pass på gymmet:D

Kategori: Vardagen

Tänkte först köra axlar idag eftersom de passet va värdelöst igår men nepps intervaller rätt igenom. 

Valde dips, chins, armhävningar, lite magövningar och lite benövningar. Parade ihop övningarna två och två, körde 30 sekunder på varje sen vila i 30 sekunder. Upprepade detta 3-4 gånger innan jag bytte till två andra övningar. Riktigt svettigt och jobbigt. Sen var det dags för intervaller på bandet. 3min promenad 6min jogga *2 avslutade med 6min promenad, 4min tabata intervaller och sen 5min promenad. Tabata intervaller innebär att du kör så snabbt du kan i 20sek, hoppa av bandet vila i 10sek och upprepa detta i fyra min. 

Sjukt jobbigt var det och nu är jag hungrig som en gris. Så hem och käka!! Tjilivippen!! 



Soliga söndag

Kategori: Vardagen

Hejsan hoppsan!! 

Har ni haft en bra helg? Min har vart helt kanon! Avverkade ett riktigt uselt gympass igår men det kommer ju fler så vad gör de om 100 år. Sen var de en hel del slapp och på kvällen gladiatorerna. Hann även med en mysig promenad med älsklingen och vovvarna! 

Nu sitter jag på bussen till Frölunda torg, skall möta upp Jelena och ta en kopp. Så mysigt, vi har sjukt mycket att prata om och diskutera så det är bara att börja typ;) 

Idag är min sista anställningsdag på Telia. Visste ju att den skulle komma då jag bara hade en visstids anställning och jag liksom en till i min utbildningsgrupp fick inte förlängt. Vet om en men de kan va fler, vet att en till inte stannade kvar utan har flyttat. Men som sagt de känns skönt att lägga detta bakom sig och blicka framåt:) 




Godmorgon Lördag

Kategori: Vardagen

Imorse va en jobbig morgon, vaknade med värk i varenda kroppsdel. Höfter, fotleder, handleder, nacke osv, osv.. Usch.. Skitjobbigt, satte mig i duschen vilket istället gjorde mig as trött. Men nu har jag fått i mig frukost och är lite piggare:) 

Vad skall ni hitta på idag? Jag tänkte ta de lugnt kanske avverka ett gympass och så ikväll se på gladiatorerna:D 




Gårdagen

Kategori: Vardagen

Tänkte berätta lite vad jag gjorde igår. Största delen av dagen var jag hos mamma. Vi åkte till skjutfältet och lät hundarna leka av sig. Fick världens grymmaste bild, det går liksom inte att få en så kul bild på sina vovvar. 


Så fräck:)

Jag körde ett stark bröstpass på gymmet och körde även ett lång t intervall pass 3min promenad, 6min joggning *4 och sista intervallen jogga blev löpa och sita miuten blev löpa i högsta lutning. Sen avslutade jag med några minuter promenad:) 

Om det inte var nog så körde jag lite mellanmål efter passet för att sedan köra favoriten piloxing:D 

När man blir glad över att ställa sig på vågen!

Kategori: Vardagen

Imorse var det vägning igen, trodde inte att de skulle gett något jätte bra resultat idag men hela 1,4kg hade jag gått ner denna veckan:) så glad att vågen äntligen går åt rätt håll!! Så nu är det 4,6kg kvar till vikten jag hade innan jul och sen är det bara att fortsätta neråt:D 

Nu sitter jag på tåget mot skövde, skall bli spännande. Berättar mer en annan dag! Men de va ju typ 100 år sedan jag var i skövde men visste ni att med tåget ta de lika långt tid till skövde som till alingsås, kanske skiljer några minuter i restid! 

När jag kommer hem blir de ett benpass innan det är dags att åka till älsklingen över helgen:) hoppas ni får en toppen dag! 



Tjolahopp tjolahej!

Kategori: Vardagen

Gokväll på er:)

Haft en fin dag? Min har spenderats mestadels med min mamma. Gud va jag älskar att spendera tid med henne. Sov ju på hennes soffa inatt så dagen spenderades här hos henne med. Vi började dagen med en tur på skjutfältet och sen har vi mest myst. Handlat lite mat, jag har vart hos tandläkaren och fått min bettskena som jag skall nana med inatt:) Nanar en natt till hos mamma för de va så mysigt!! :) 

Kvällen spenderades på hundklubben och köra lydnad med min bästa dam! Hon va sjuuukt överladdad så det mesta gick bra men vissa saker gick inte lika bra och annat skall vi träna jävlar på i helgen:D 



Biceps/triceps och bodytoning

Kategori: Vardagen

Försökte trotsa huvudvärken igår och dra och träna. De gick la inte så bra precis. Körde ett lugnt armpass och avslutade med lite intervaller blev endast 2min promenad, 3min jogga*2. Sen blev det ett ännu lugnare bodytoning pass. 

När jag cykla hem, smällde helvetet in och huvudvärken besegrade mig. Satt i duschen en timma och sen låg jag i soffan en halv timma innan jag gav upp. Mamma hämtade mig och pappa hade ipren så sov hos mamma och när iprenen började hjälpa så känndes de helt gudomligt!! 




Översta bilden är igår och undre är i sommras. Älskar att axlarna börjar få form att armarna växer och att man ser bredden på ryggen:) 

En plats på jorden!

Kategori: Vardagen

Godmorgon på er! 

Har ni sovit gott? 

Två dagar utan något inlägg, förlåt för det! Skall berätta om vad som skedde både Söndag och Måndag! 

I Söndags var det axlar som gällde på gymmet. Var inte alls stark utan de gick riktigt segt. Men satsade på kontakt och det fick jag. På kvällen åkte vi till min morbror en sväng och sa grattis. Fika bjöds de på och jag fick stå emot och jag lyckades:)) Sen somnade både jag och älsklingen i soffan. Söndagen var den ända dagen utan morgonpromenad men de gör inget. Vågen visade fin vikt på både mig och min hund:) 

Måndag så var de bara att studsa upp ur sägen! Morgonpromenad och ett pass på gymmet skulle hinnas med innan jag och Billy skulle rulla mot Göteborg:) Körde rygg på gymmet och fick till ett riktigt grymt pass. Sen avslutade jag med intervallträning på bandet, 2min promenad, 3min jogga*4 och avsluta med 5min promenad. Känndes gött! Sen bar det av till Göteborg, första stopp var Telia.. Lämna in mina saker, känndes riktigt skönt att lämna detta för gott! Telia var inget jobb för mig utan det fick mig endast att må riktigt dåligt. Nu blickar vi frammåt! 

Nästa stopp va hos Billy, där vi dumpade Shandy. Sen åkte vi till frölunda torg och efter de maxi! Sen bestod dagen av soffmys och massa slapp. Shandy va lycklig som bara den, hon fick va själv med sin mamma och pappa:) 

Nu är det en timma kvar tills vi skall åka så jag måste snabba mig. Morgonpromenaden är klar bara frukot och packa som är kvar!! 






Lördag

Kategori: Vardagen

Gokväll på er därute. 
 
Har ni haft en bra dag? Min har vart kanon, började dagen med en morogpromenad, sjukt segt att komma ut imorse men vi gjorde det. Sen åkte vi till Jönköping och bilskroten där, käkade lite mat på Sibylla och sen jag kom hem har jag sett på dansfilmer. Finns det något bättre eller? Älskar dem, ibland längtar jag tillbaka till dansen något så enormt. När man inte behövde prestera utan bara gjorde de man älskade mest. 
 
Nu blir det god mat och melodifestivalen och efterrätt i form av meloner och jordgubbar. Gottinamnam:)
 
Idag har varit en jobbig dag med konstant godissug.. BIT IHOP

 

Ett sne steg

Kategori: Vardagen

Och din värld kolappsar för ett tag. Usch fick ett såkallat återfall idag, jag har ju under en längre tid varit väldigt ledsen och lätt sårad. Men de senaste 2-3 veckorna så har jag ändå känt mig gladare vilket har varit väldigt befriande. Men ikväll slog de tillbaka och jag blev ledsen. Men satte mig i duschen och att känna vattnet mot halsen gjorde mig ändå lite lugnare så jag hann aldrig nå min stress topp. Nu sitter jag i soffan rätt så trött i huvudet och tänkte snart dricka en kopp kamomill te för lite extra lugn så man får sova inatt. 

Men de är bara att blicka framåt och upl på hästen igen:) 

Händelserikdag

Kategori: Vardagen

Började min morgon med att sova lite för länge trodde jag. Så går upp slänger ihop min smotie, väger mig och går ut med hundarna och skall precis sätta mig i bilen när jag inser att istället för en gångs skull va i tid så är jag en timma för tidigt. Ja va fan tänkte jag och gick en lång promenad med Shandy. Så gött var det!! Sen tog jag lilla bilen och brumade till Vimle och hämta lilla Sabina som skulle åka till Stockholm med vänster partiet, eller ne de va nog Center partiet, ja Centern var det nog:P 

Väl dumpat henne på stationen så åkte jag till gymmet och körde veckans andra ben och även veckans andra rygg pass. Körde chins i den nya maskinen, samt lite andra rygg och ben övningar som jag inte brukar göra, bra med varriation. Avslutade med en lång behövlig strech. Sen hann jag precis hem och duscha innan lillebror ringde och ville ha skjuss. Hahah bara hoppa in i bilen och fortsätta köra;P

Så det har vart en lång dag som jag nu avslutar med en talrik meloner:) 



Gokväll

Kategori: Vardagen

Nu har jag upplevt två väldigt slöa dagar, inte haft någon energi alls. Men jag har iaf avslutat båda dagarna med ett piloxing pass. Idag lyckades jag även köra bröst och triceps innan plioxingen. Riktigt bra pass, kände mig stark och ÄNTLIGEN har gymmet skaffat en maskin att gör dipps och chins i, fan va jag längtat. Nu kan jag äntligen öva på mina dips:) Jag tog iaf och gjorde ett personbästa helst själv, har fått upp 17,5kg innan men då med hjälp av älsklingen. Nu körde jag hantelpress helt själv med 17,5kg hantalarna :D Så jävla gött var det. 
 
Imorgon är det dags att kliva upp på vågen och se vad en vecka med clean kost och morgonpromenader har gjort för min kropp. Hoppas på ett mycket bra resultat, skall nästa vecka försöka lägga på cardio. Har verkligen ingen cardio lust alls längre. Men får hoppas den kommer tillbaka snart :))
 
 
 

Gokväll

Kategori: Vardagen

Har ni haft en bra Tisdag??
 
Min har varit helt okej, ett halvdant gympass, kroppen var rejält trött. Men det fick gå, den skall få vila imorgon iaf från träning. Sen blev det en stalltur med Moa och avslutade dagen med ett underbart bodytoing pass:)
 
Nu har jag käkat min kvällsmat, sett på ett avsnitt farmen och två greys så snart är jag redo för sängen, tror jag iaf. Kanske blir en kopp tee till ihop med ett avsnitt greys :)) 
 
Idag har både kost och träning funkat kanon, hoppas de fortsätter såhär simpelt genom hela Mars, jag vet att det inte kommer göra de men man kan ju alltid hoppas ;D Hoppas eran dag har varit bra, jag laddar inför imorgon, då skall de vikas tvätt. Tvätta kläder, städa, diska och få mitt hem att se ut som ett hem igen!!
 
 
Puss och Kram skumbannan

Måndagsmys

Kategori: Vardagen

Idag är det en trött dag, kroppen känns ur pumpad på all energi som den borde fått under natten. Men ingen energi här inte. Började iaf morgonen med en kort promenad med Shandy och sen blev det frukost i form av smotie och finncrisp. Massa vitaminer och en kopp te och inte att glömma Greys Anatomy. Sen har jag suttit här och sett på mitt greys. Skall snart fixa lite mat tänkte jag. Skall ringa lite viktiga samtal, hatar att ringa men det är bara att göra det. I eftermiddag blir det ett benpass endast med min egna kroppsvikt då jag vill ta de lugnt med knäna som har krånglat lite det senaste och ikväll skall vi till hundklubben på vaplkurs med våra bebisar<3
 
Hoppas ni får en toppen måndag:)
 
 
 
 

Dag nummer 2

Kategori: Vardagen

Idag är det dag nummer två utan socker och med morgonpromenad, känns skönt att lyckas ta sig upp och promenera en tur med min älskade hund. Imorse fick vi även sälskap av Tobbe och Diesel!
 
Dagen har även bestått av ett gympass med min älskling, axlar och mage stod på schemat. Annars så har de vart en slapp söndag som jag nu avslutat med en god middag som min älskling lagade. Jag har även precis tagit bort en ansiktsmask med peeling använda honey & oat 3 in 1, från body shoo och sen smörjt in ansiktet med drops of youth och tee tree nattkräm även dessa från body shop. Så nu känns ansiktet som nytt igen :)
 
Snart skall vi studsa i säng, min älskling stannade en natt till. Så mysigt att få sova intill varran<3
 
 

Vad är bättre?

Kategori: Vardagen

Än att starta lördagsmorgonen med Piloxing??
 
Jag har fått en ny kärlek, det heter piloxing och är bland det roligaste jag någonsin testat. Det är en blandning av pilates, box och dans. Sjukt roligt och jag tycker verkligen det borde ske mer än en gång i veckan för det är verkligen super bra träning och jätte kul. 
 
Här kan ni få se ett litet smakprov: http://www.youtube.com/watch?v=nO_2wc00H5U
 
Sen käkade jag brunch hemma hos pappa och efter det har jag faktiskt varit riktigt seg och go så har tagit de jätte lugnt. Nu har jag satt på en film och skall mysa ner mig i soffan med mina två svarta vovvisar..
 
Ha en underbar Lördag<3