madeleinespangberg

Valborg

Kategori:

Godmorgon på er!
 
Sorry att ni inte fick något inlägg igår men jag var upptagen hela dagen och när jag kom hem däcka jag i sängen med en gång. Helt slut var jag. Började min morgon med en promenad, sen skulle jag på möte på samuels skola. Efter det kände jag att de var lika gärna bra och ta ett pass på gymmet så armar och bröst fick slita som fan, sjuk skönt var det. Sen drog jag hem käkade, duschade och sen kom Åsa så fixade jag hennes naglar. Sen var det vila i max 40 minuter innan jag drog ner till gymmet igen för att köra cardio. Blev 20minuter på crosstrainern, snabbt slängde jag i mig en bars för att sedan dra in i salen och dansa zumba i en timma. Förstår ni varför jag dog när jag kom hem? Under dagen tvättade jag även massa kläder. Det kommer jag även fortsätta med idag!
 
Skulle ut på morgonpromenad idag tänkte jag men vi kom ca 500 meter innan himlen öppnade sig, så vi vände och gick hem. Precis ätit en god frukost och skall bara ligga och slappa tills de är gymtime. Ikväll blir det lydnad, kommer nog inte köra så mycket, då jag har fruktansvärt ont i min jävla ischias nerv. Samt att jag vill testa en sak med min lilla Pandiss. Efter lydnaden var det tal om parken, men jag känner verkligen inte för det och slutar de inte regna eller torkar upp så går jag fan inte dit. Betala 150:- för att bli pisseblöt, hahah tror inte det. Kan bli pisseblöt helt gratis på en promenad! Sen får jag ju inte bli för trött, för imorgon är det gym som vanligt som gäller. Så som sagt just nu känner jag inte för det, men får se om väder gudarna, kroppen och tröttheten ändras.. 
 
 
 

Min Söndag

Kategori:

Gokväll på er alla underbara läsare!
 
Har ni haft en bra Söndag?
 
Min har varit klockren, hunnit med både det ena och det andra. Började dagen med tipspormenad, vann två chokladkakor, får bli nästa helgs godis tror jag. Sen var de hem och hoppa i hundklubbkläderna, åka dit köra planering på bevakningen. Efter det åkte vi hem och älskingen drog till atletgymmet med Tobbe medans jag åkte till sportlife, sen möttes vi hemma för att klippa hans hår, käka mat och sen begav han sig mot Mölndal samtidigt som jag begav mig ut på en lång promenad. 
 
Nu sitter jag här och är as laddad för en ny vecka med massa träning, massa jobbsökande och förhoppningsvis posetiv respons på något jobb.. Sitter och är överladdad till MAX :D
 
Men nu skall jag kissa vovvarna och borsta tänderna, upp sex imorgon, tvätta kläder, morgonpromenad och sen möte på skolan. 
 

Underkroppspass

Kategori:

Efter hundklubben idag blev det ett underkropps pass, det innebar mage och ben. Go GoGo, älskar att träna ben och mage!! Körde få övningar, en maskin var upptagen idag men skriver ut hur passet är tänkt att se ut. Skall bli skönt och se imorgon om det tog något eller ej. 
 
Såhär är det tänkt att det skall se ut: De två sista övningarna kördes inte idag. 
 
*Ufall
*Sidan av magen
 
*Benpress
*Benböj
 
*Crunches boll
*Crunches boll sidan
 
*Mage i kabel
*Mage i kabel sittandes
 

Veterinärbesök med Ric

Kategori:

I Fredags var det återbesök med Ricoh, snällaste Jennifer följde med, vilket innebar att vi kunde gå en morognpromenad samtidigt och även att Shandy kunde gå med. Ricoh friskförklarades, men vi har fortsatt att droppa ögonen under helgen nu med. Men det jag var mest impad av var min gamla underbara Shandy. Hon var rätt stressad men trots de gick hon fram och anföll Anna med massor av pussar och sen fick Anna ge henne godis. Lyckan som spred sig i kroppen när Shandy pussade Anna, den var helt enorm. Jag blev så glad:) Tack Jennifer för att du var med och tack för att du fick iden!!!
 
 

Överkroppspass

Kategori:

Igår körde jag ett bra pass för överkroppen, jag brukar ju annars endast inrikta mig på två muskelgrupper per pass men på lördag och söndag kör jag lite annorlunda och det kändes rätt skönt. 
 
Igår körde jag dessa övningar:
 
*Bröstpress i trx lina
*Sittande axelpress
 
*Bicepscurl i trx lina
*Tricepspress med trissan lågt
 
*Tricepspress i trx lina
*Bänkpress med hantel
 
*Axelpress i trx lina
*Bicepscurl hantel
 
Emellan övningarna körde jag ingen cardio utan bara körde stryka :)
Jag kan verkligen rekomendera att använda trx lina, det är sjukt coolt och man tränar både balans och styrka!
 

Godmorgon

Kategori:

Det var ett tag sedan, jag tog en bloggfri dag igår och i fredags hanns det inte med innan Billy kom. Efter vi hade varit hos veterinären som gick jätte bra förövrigt. Berättar mer om det sen. Så käkade jag frukost och sen fick jag städryck, städade och fixade och donade som aldrig förr. Gick aldrig till gymmet, kände att min kropp behövde en dags vila. Sen kom Billy hit, vi grillade med pappa och hans tjej, för att sedan lägga oss i soffan och se på film. Billy somnade men jag såg klart filmen som gick på tv.
 
Igår så var de bygga trall dag, jag vaknade vid åtta och beslutade mig för att ta och avklara ett gympass. Så det gjorde jag, tränade överkroppen. Var ett skönt pass som jag också skall berätta om senare. När jag kom hem blev det dusch, frukost och sen drog vi ner till brädgården och köpte trall. Sen var det bara att sätta igång, Johanna kom och hjälpte till. Vi städade och fixade det som låg på balkongen innan meddans Billy sågade allt tillrätta. När det var dags att börja bygga så satte jag mig och sökte jobb, hela 10st fick jag sökt och hittade lika många till att söka. Så skall söka några dag för dag, börjar idag med några som går ut snart. Efter detta var det grill dags igen, kusinerna och lillebror kom hit så grillade vi för glatta livet. Sen var de mätt slappande i soffan igen och denna gången somnade jag istället för Billy :P
 
Idag får vi se hur allt blir, kanske blir tipspromenad, kanske blir hundklubben. Inget är bestämt än och de rör sig om lite olika saker så vi får se vad som händer. Sen blir det nog ett gympass, denna gången underkroppen, vilket i detta fallet är mage och ben. Jag ser just nu på film och funderar på att väcka Billy så vi kan äta frukost, är hungrig i magen!!
 
Hoppas ni får en fin söndag iaf!
 
Puss och Kram
 
Såhär blev det på balkongen, jätte fint<3, tack älskling!
 

Svar från instagram

Kategori:

Det var en tjej som imorse kommenterade en av mina bilder på instagram, istället för att ge henne ett mil långt inlägg på instagram ger ja henne ett svar på bloggen. 
 
Kommentaren löd: 
Fan va duktig du är som tränar och går ner i vikt! Jag vill också börja med det, men det känns som att varje gång jag börjar så blir det aldrig något seriöst av det.. Hur började du och hur orkade du fortsätta?
 
Svar:
Jag förstår verkligen ditt problem, stått där också, på mångad är det dags på mångad då börjar jag. Så tänkte jag jämt typ. Men det gick aldrig som jag ville och jag gav gång på gång upp. Jag tror att det var för det första så måste man lära sig att älska sin själ och lita på sig själv till 100%. Sen måste man skynda långsamt, varje gång som jag försök innan så har jag alltid beslutat att göra allt, och så tröttnade man.
 
Min resa började Augusti 2012, då började jag med att ta bilder på mig själv i underkläder i spegeln, det var då det slog mig. Jag kan inte se ut såhär längre, jag måste göra något åt saken och denna gången skall de gå vägen. Så min plan var nu att börja försiktigt och öka allt eftersom. Mitt första mål var att gå en morgonpromenad innan frukost varje vardag i en timma. Detta resulterade i flera kilon i nergång. Självklart åt jag inte pizza och sånn skit något mer på veckan. Utan jag höll mig till god mat och onyttigheter på helgerna. När jag hade gått i några månader så la jag även till en kvällspromand på 30 minuter mån-tors. I mitten av november hade jag alltså endast promenerat och nu var jag redo för nya äventyr, då började jag gå till gymmet tre dagar i veckan. När man väl fått sug på det efter några månader till så ville man bara dit ännu mera nu går jag 4-6 gånger i veckan, går fortfarande alltid en morgonpromenad på 1-1,5 timma och ibland lägger jag till en kvällspromenad. 
 
Så mina tips är, skynda långsamt, ta bilder, ta mått, leta motivation och varje gång du försöker hitta på en anledning att inte träna så skall du försöka se anledningarna till att träna istället!!
 
Hoppas de hjälpte lite, lycka till :)
 

Styr fossingarna mot Jennifer

Kategori:

Egentilgen skulle jag redan vart ute på promenad men ibland är de ju tur att man har smarta männsikor runt sig ;) Då säger Jennifer att vi kan ju gå samtidigt så håller hon Shandy.. TOPPEN, de betyder sovmorgon för lilla mig. Så nu skall jag gå mot Jennifer med båda vovvarna och sen drar vi mot veterinären med lille Ric... :)
 

Frågan är

Kategori:

Skall jag gå och lägga mig och vara pigg imorgon bitti, eller skall jag vara vaken och se på kniven mot strupen? Ja det funderar jag just nu på. Tror jag går ut kissar vovvarna nu och sen sätter på mig pjamasen så kan jag ligga och mysa i soffan och se på kniven mot strupen. 
 
Imorgon skall Ricoh på återbesök hos veterinären, sen skall jag testa mitt nya helkroppspass på gymmet och sen då skall jag bara göra nytta. Såhär ser min todo ut för imorgon:
 
*Vägning
*Morgonpromenad
*Veterninären 
*Gymmet
 
*Söka jobb
*Betala räkningar
*Byta sängkläder
*Byta handdukar(kök och badrum)
*Byta i kattlåda
*Städa
 
Det är bara att ligga i hårt imorgon, för sen kommer älsklinen. En sak är säker nu i alla fall, god natt på er gooingar!!
 
 
 

Benpasset

Kategori:

Dagens benpass blev rätt kort, inte heller idag körde jag nån cardio, och dessutom hade jag fortfarande världens träningsvärk i benen. Så jag valde ut fyra övningar som jag la extra mycket fokus på:)
 
Här har ni dessa fyra övningar:
 
Benböj 10*3, 20kg
Utfall 10*3. 12kg
 
Benpress 10*3, 67,5kg
Vadpress 10*3, 49,5kg 
 
Har två övningar till jag brukar köra, det är step up och bencurl. Men som sagt valde ut fyra och la ner min sista energi på dessa. 
 
 
Imorgon har jag inte bestämt mig vad jag skall köra, har ett trx pass som jag gillar, men funderar att bygga på lite övningar så det blir ett mer stryke pass med trx inslag, och fortfarande ett helkropps pass. Men jag vet inte, skall fundera lite till. Räkningarna har jag fortfarnade inte fått betalt och jobben har jag inte fått sökt. Men imorgon får det bli fokus. Skall även se om jag kan tvätta kläder.. 
 

Axel och rygg passet

Kategori:

Så här kommer äntligen inlägget med mitt axel och rygg pass som jag körde igår. Det var sjukt effektivt och axlarna har varit helt sjukt döda idag :D igår körde jag ingen cardio, detta för att träningsvärken i benan var enormt och jag orkade verkligen inte.
 
Här följer övningarna:
 
Cablekross en arm 10*3, 10kg
Hantelrodd 10*3, 12kg
 
Rodd 10*3
Sittande axelpress 10*3, 6kg
 
Axelpress 10*3, 15kg
Hantellyft åt sidan 10*3, 4kg
 
Backflyes hantel 10*3, 6kg
Axelpress maskin 10*3, 18,5kg
 
Som sagt blev lite ökngingar här och där:) Mycket nöjd iaf:D
På detta passet kommer jag även lägga till latsdrag!!
 
 
 

God eftermiddag

Kategori:

Idag är humöret lite bättre, fortfarande enormt besviken på vissa parter. Men det är bara att svälja och gå vidare. Idag har jag vart på ett sjukt onödigt möte på arbetsförmedlingen. Jag har varit och gymmat, tränat ben :), jag har räddat en kattunge från att bli överkörd, just nu sitter denne hemma hos mig och jag hoppas en ägare kommer höra av sig efter lapparna jag satte upp. Jag har även diskat min gigantiska disk och fått lämnat nyklarna till min gamla lägenhet :)
 
Skall berätta om både dagens och gårdagens gym pass lite senare. Skall även söka jobb och gå en promenad, samt att jag måste betala räkningarna idag. Ja gud va kul det är :D Det är bara att sätta igång, väntar bara på att mobilen skall bli laddad så jag kan lyssna på musik under min promenad. 
 
 
 
Här har vi sötnosen, som äterfås mot beskrivning av tecken, kön och personlighet :)

Jag är sur

Kategori:

Är så förbaskat sur just nu, fick ju in papprena till akassan förra veckan och idag fick jag veta att de kan ta minst en månad innan dem tagit ett beslut. Det innebär att om mina arbetsgivare varit lite snabbare och inte gjort fel så jävla många gånger så hade jag alltså haft pengarna lite tidigare än i början av Juni. Så tack så mycket för att ni fördröjde min akassa.... Får jag beslutet i slutet av Maj kommer pengarna i början av Juni, ja det var ju verkligen vad jag hade hoppats på, tre månader från det att jag blev arbetslös skall jag alltså få mina pengar.. Ja nu förstår ni varför jag är sur, men som sagt vill man ha något gjort får man göra de själv och nästa gång skall jag stå med brinnande tändstickor i arslet på dem så det går undan, sen skall jag godkänna så att det blev rätt :) Man lär sig av sina misstag!!
 
Kommer berätta om axlar och rygg passet imorgon, är inte på humör för det just nu. Men det var grymt och jag ökade hantelrodden med hela 4kg. Var så nöjd när jag kunde gå från silviga hantlar till dem med svart på, STOLT är jag :)
 
Vi blev klara med ettan idag och sen gjorde jag jätte fina naglar på mamma och även fina på mig själv. Dock är jag ju alltid lite missnöjd med det jag gör. Allt måste ju vara perfekt om man är perfektionist ;P
 
Men nu skall jag ta vovvarna och gå ut en tur innan vi skall blunda, imorgon blir de något möte på arbetsförmedlingen!
 
PussPusss
 
 
 

Onsdag den 24/4-2013

Kategori:

Godmorgon på er alla goodingar!
 
Idag när klockan ringde vid 6.45 ställde jag om den och sov en timma till. Första gången på länge som jag faktiskt är trött vid den tiden. Så ingen morgonpromenad idag inte, sitter nu och dricker del1 av frukosten, del2 blir efter städandet. Fixar inte att äta såhär med en gång när jag vaknat. 
 
Snart skall jag gå över och börja färdigställa lägenheten mitt emot. Så sjukt att de kunde ta så lång tid, men de blev tyvärr så nr jag var skadad. Men de känns skönt att bli av med den snart, då skall de bara packas upp jackor, kanske skall ta de steget idag med:)? Eftersom de inte är någon hundklubb ikväll så skulle jag ju faktiskt kunna ägna tiden åt något annat :)  Annars idag så blir de gymmet en sväng, tänkte köra ben, men har fortfarande sjuk träningsvärk i benen så det får bli rygg och axlar istället :) 
 
(: Men nu är dags att rulla igång dagen :) 
 
 
 
 

Lydnad-inställd

Kategori:

Idag blev lydnanden iställd, så har inget att berätta om denna idag. 
 
Istället tog vi en långpromenad i skogen med alla vovvarna, så de sovs rätt gött här hemma. Skall snart ut och kvällskissa vovvarna och sen går vi till sängs för kvällen. Upp tidigt imorgon, promenera, äta och sen skall äntligen ettan bli färdigstädad:) Efter det blir det ett benpass på gymmet!! imorgon skall de även sökas jobb och fixas med mina egna naglar som växer som ogräs:P
 
 
 

Armar/Bröst passet

Kategori:

Idag körde jag armar och bröst. Delade upp det lite annorlunda mot vad jag brukar, men tänkte förklara hur det brukar se ut. Alla dessa övningar blir nog lättast om ni googlar fram. 
 
Jag bröjar med tricepspress med trissan högt och bicepscurl i kabel. Dessa kör jag 10 gånger i tre sett, med vila emellan så klart. Mycket vila, det är bra :) Sen går jag in och joggar i 3 minuter innan det är dags för nästa två övningar. Nu kör jag tricepspress med trissan lågt och overhead curl, även dessa kör jag 10 gånger i tre sett. Sen är det tillbaka till bandet och jogga 3 minuter. Efter detta är halva passet kört, nu är det dags för, bicepscurl och skrivstångscurl, fortsätter med att köra 10 gånger i tre sett. Tillbaka till bandet joggar 3 min, så är det bara två övningar kvar, nu fokuserar vi på bröst, bänkpress med hantel och bröst i kabel, även dessa 10 gånger i tre set. Många tycker det är för få bröst övningar, men kan säga att det räcker gott och väl för träningsvärken är enrom dagen efter. Nu avslutar jag passet antingen med en joggingtur på bandet och sen en strech. Eller så strechar jag endast :)
 
 

Gomiddag

Kategori:

Tjenna på er!
 
Jävlar vilket gött arm/bröst pass idag, sjukt bra tryck i armarna, kunde öka vikten mer än jag trodde jag skulle fixa. Så personbästa i biceps curl :D 10kg tog jag idag, är jätte stolt över mig själv. Skall berätta mer om passet senare, är enromt trött nu efteråt, joggade även idag 3*2 och sen avslutade jag med 2,5 minuters uppvärming och nervarvning och där emellan 15minters joggning. Käkade så fort jag kom hem och efter det blev jag helt slut. 
 
Blev ingen städning idag, mamma hade lite annat att göra. Så vi skall städa imorgon bitti, tänkte dra igång vid 11. Då hinner jag promenera, gymma och äta, samt se på DH innan:) Men idag skall jag försöka handla lite mat inför helgen, nu kanske vi inte kommer vara här, men jag tror det. Jag orkar inte åka ner till Mölndal, sen ville jag grilla om det var bra väder :D Måste iaf handla både kattmat och hundmat, samt lite gott till kaninerna :)
 
Ringde Anna vid 8 imorse och hon tyckte vi skulle komma in. Så det var in och kolla ögat på lille Ric, visade sig att han hade ett sår på yttersta skiktet i ögat. Inget stort och inget djupt, men fick med droppar som han skall ha några gånger per dag. Vi var inne i max fem minuter och det gick på 800:-, ingen dålig timpeng det inte. Men vad gör man inte för sina älskade djur?
 
Ikväll blir det lydnad med Shandy, självklart får ni veta hur det gått efteråt. Skall testa en ny grej idag, måste bara kolla med Eva om det är okej :) Berättar mer senare!!
 
Nu skall jag skriva klart inköpslistan. 
 
 
 
 

Tisdag

Kategori:

Godmorogn på er!
 
Här ligger jag med världens träningsvärk i både rumpa, mage och lår. Så förjävla skönt är det va, iaf så länge jag ligger ner. Nu skall jag snart ut och gå min morgonpromenad, sen blir det en stor frukost innan det blir en tur till gymmet. Efter gymmet skall jag och mamma städa klart min etta så jag kan bli av med den. Skadade ju mig lite i fel läge, känner jag. Men dessutom så är det ingen som står och väntar heller så Börjesson bryr sig inte så mycket. 
 
Ikväll blir det hundklubben och lydnand med Shandy, sen efter de skall jag vila framför the following. Skall kolla lillemans öga så fort han vaknat till liv annars kanske jag får klämma in ett veterinär besök under dagen med. Men jag hoppas på att vi skall slippa det. 
 
Idag var vikten helt sjukt grym, känns som att detta kan bli en bra vecka trots allt :D har ingen bild att ge er idag så tänkte visa ett par skor som jag fick mig ett gott skratt åt häromdagen. Dem är så sjukt söta och går att köpa på hm;D
 
 
 

Gokväll eller kanske godnatt

Kategori:

Här ligger jag med världens mjölksyra i benen. Efter hundklubben begav jag mig till gymmet. Körde 2,5 min uppvärmning och lika mycket nervarvning och emellan körde jag 15 minuters joggning. Det var kämpigt för en som inte joggat sen gymnasiet. Men jävlar va skönt det var efteråt, avslutade hela passet med mina 80 knäböj som var dagens del av månades utmaning. 
 
Min lille älskade vovve har någon gång under dagen skadat sitt högra öga, så är det inte bättre imorgon ringer jag Anna, dock varar det inte, det är lite rött men inte mycket. Jag ser inget när jag försöker kolla i det, så jag vet inte riktigt vad som har hänt. Han är ju väldigt mycket hund och får göra det som hundar skall göra, då kan de ju tyvärr hände lite olyckor ibland. Kan även ha kommit när han leker med katterna vilket han gör väldigt ofta, eller när han jävlats mot Shandy och hon blir sur. Eller så sa Eva att de kanske är en svans som slagit till honom. Han är ju i lagom höjd. 
 
Idag har tränandet som sagt innan vart sjukt bra. Dock har jag ätit för lite och imorogn skall jag ge allt på att öka mitt kalori intag. Idag har jag ätit 1300 och jag vill ligga på mellan 1700-1800. Men men det är bättre än inget. 
 
Nu skall jag iaf släcka för ikväll. Natti på er därute!!
 

Bevakning

Kategori:

Igår var det bevakning som stod på schemat på hundklubben. Då gjorde vi något som jag redan visste att det var skitkul men det tyckte även min lillebror, nämligen vi skulle krypa. Krypa med våra hundar bakom en stenmur utan att bli sedda. Det är extremt krävande för både männsika och hund, Shandy blev helt sjukt trött. Efter halva vägen la hon sig på sidan och bara andades ut. Men både Shandy och Nona gjorde denna övningen jätte bra, Samuel hade ju lite förtur eftersom han hade med sig en såpass liten hund, lite skillnad på min stora luns och Samuels lilla tandpetare. Men men han är värd henne ;D
 
Andra övningen var att vi skulle gå längs en väg och på vägen någonstans hade en männsika gått rätt över vägen och hunden skulle visa var. Shandy var först ut, hon visade verkligen vart det var någonstans och när inte Kristian ville komma hem fick Shandy söka upp honom. Nu skällde hon till och med när hon kom fram, duktig vovve som gör det hon hatar trots att jag ber henne om det. Men det är som vi säger hon går med på att göra de några enstaka gånger men inte gå kurs :) När Nona skulle köra gick jag och Shandy bakom, innan så har Samuel nämligen haft lite svårt att se när Nona markerar, därför går jag med bakom och ser hur det går för henne, så att jag kan meddela Samuel när hon markerar. Men igår gick det inte att missa, jävlar vilken markering hon gjorde. Det var vinkel 90 grader för henne. TOPPEN!!!! Undra om han skall få gå personspår med henne i sommar? Tror hon hade gillat det, hon är väldigt arbetsam om man jämför med Ricoh, som är en hund som bara gillar att vara med och jobba när han känner för det. Vilket kanske inte matte är lika nöjd över men, träna, träna, träna!!!
 
Nu skall jag snart iväg till klubben, idag är det valpkurs och jag går som instruktör assistent. Som jag sa förrut så blir det nog prova på agility idag så detta ser jag fram emot massor :) Efter hundklubben blir det troligen en tur till gymmet till. Nu endast förbränning, gäller att ge gärnet nu inför sommaren och med min nya energi kan nog detta gå vägen :)
 

Magpasset

Kategori:

Idag var jag verkligen på topp under mitt magpass, svetten rann och lyckan bara sprudlade över mig. Jag tänkte nu förklara lite mer ingående vad jag gör på mitt nya magpass, tänkte göra detta varje dag så ni får höra om alla mina pass i veckan. 
 
Idag körde jag mage, jag älskar att träna magen, dock har jag svårt att hitta musklerna och få dem att kämpa riktigt bra som jag vill. Det har nog mycket att göra med mitt magproblem så innan jag börjar, börjar jag med att ligga på rygg på golvet slappna av och se till att magen sjunker ner mot mattan. På så sätt hittar jag mina magmuskler lite bättre. Om det är vettigt eller ej vet jag inte, men så gjorde jag alltid när jag dansade och det känns bra så jag fortsätter. Jag kör alltid två övningar med tre upprepningar av varje och efter det går jag in och kör 3-5min cardio för att få upp pulsen lite granna. 
 
Idag började jag med plankan, jag körde en minut vanlig, vilade lite granna innan jag gjorde plankan på sidan i 1/2 minut på varje sida. Sen var det vila och samma upprepning en gång till, vila och sen avslutade jag med 20sek vanlig planka och 20sek på varje sida, delade alltså sista repetionen på en minut.
 
Efter detta gick jag in och körde 3 minuter effektiv joggning. Detta kan jag byta ut ibland mot cykel eller crosstraniner men idag blev det joggning. 
 
Nästa två övningar var liggande benlyft vanliga och åt sidan. Liggande benlyft innebär att jag ligger på rygg, och lyfter bena upp och släpper långsamt ner dem mot marken igen, men det får inte nudda. Jag brukar köra med 2-3 kiloshantel fastklämd mellan fötterna. Men idag körde jag utan vikt helt då det kändes för mycket i ryggen med vikt. Här kör jag 10 vanliga och 5 åt varje sida och detta upprepar jag tre gånger. 
 
Sen var det in och jogga 3 minuter igen på samma sätt som innan. 
 
Nästa två övningar var höftlyft och crunches på boll, bakvända kallar jag dem. Det första höftlyft så ligger man på rygg, jag lägger 10kg på höfterna/magen och sen lyfter jag höfterna först till fothöjd och sista biten ställer jag mig på tårna. Förstår ni inte kan ni alltid googla på höftlyft. Det andra ställer jag mig i plankan position med fötterna på bollen, sedan drar jag knäna mot magen så bollen rullar och sen ut till startposition igen. Denna var enormt skön och de kändes med en gång att de tog rätt. Båda dessa körde jag 10 gånger 3. 
 
Efter detta var det 3 minuter joggning igen. 
 
Sista två övningarna var sittande benlyft och omvända crunches på bänk. Sittandebenlyft använder jag en halv balansboll och sitter på, samt att jag har en 1kg boll mellan knäna för att få rätt avstång mellan benen. Jag körde exakt som vanliga benlyft fast nu sittandes istället och på en halv balasboll då. Omvända crunches på bänk, så ligger jag på rygg på en bänk håller i mig under och börjar med benen rakt ut så att man ligger rakt, sen lyfter jag benen och sista biten ställer jag den rakt upp och lyfter med magen. Sen långsamt ner igen, detta gjorde jag 10 gånger på varje övning och så 3 stycker sett.
 
Tänkte att jag lägger upp en bild på den sista övningen, resten får ni fråga om eller googla er fram.. 
 
Efter detta extremt underbara passet satte jag mig och strecha i sisådär 30minuter, det är en bra avslappning och dessutom extremt skönt för kroppen tycker jag som älskar att strecha och pressa mig själv till max. Var länge sedan som jag hade en sådann genomgång av kroppen som jag hade idag och det var riktigt gött. Lyckades efter lite töjjande gå ner i spagat i på båda sidorna :)
 
Lycka till :D

Måndagmorgon

Kategori:

Godmorgon mina gullegrisar, har ni sovit gott? Här har jag sovit sisådär, drömmer ofta första natten utan Billy efter vi spenderat helgen ihop. Lite jobbigt är det faktiskt, sen när man vaknar har man inte en aning om det är sant eller om det bara var en dröm. Imorse var jag nästan gråtfärdig!
 
Jag började min morgon med en skogspromenad med hundarna, Jennifer och Taxen. Gick orraholmsrundan, var lite ruggigt väder ute, inte varmt, inte kallt, något mellanting ;) Efter promenaden gick jag hem till mamma och tog en kopp te innan det var dags att vända hemåt och äta frukost och dricka min första proteindrink. Nu skall jag snart till gymmet och testa mitt nya magpass som jag gjorde igår, så imorogn vill jag ha världens träningsvärk i magen, JA TACK! 
 
Idag skall jag inte göra så mycket, bestämt mig för att söka lite jobb och senare i eftermiddag skall jag åka till hundklubben och vara instruktör assistent, för alla valparna, inte nog med det så är det agility idag, så sjukt kul. Det är ju det jag kan bäst, hade jag inte älskat det så mycket så hade jag nog bett om att få vara assistent där i sommar. Men agility är ju det jag vill köra med mina vovvar ju!!!
 
Kommer i ett senare inlääg berätta om hur det gick på hundklubben igår på bevakningen när vi körde krypa och hitta spår :)
 
Men nu gymmet!! Dessa träningsbyxor är jag SJUUUUK sugen på att beställa.. Erkänna snygga :D
 
 
 

Godmorgon

Kategori:

Idag är det den 21 April och det är inte långt kvar tills vi går in i Maj, helt otroligt vad tiden går fort. Idag skall jag åka hem mot Herrljunga igen. Jag skall till hundklubben och köra bevakning och sen om jag orkar, av någon anlending är jag är jag alltid så enormt trött efter hundklubben på söndagar. Men om jag orkar så skall jag städa klart ettan, det som är kvar är att städa ur det sista i köket och golven. Kan tänka mig att det tar mellan 1-2 timmar, så hade vart skönt att få gjort det idag. 
 
Annars idag skall jag finslipa lite på mitt nya mag pass som jag skall provköra imorgon, jag skall även fixa lite med mitt kostschema, får tänka om lite nu när jag har köpt protein. Skall även beställa, lite tabletter som skall motverka att musklerna bryts ner, samt koffein tabletter och även omega-3. 
 
Det är väl min dag det, älsklingen kör mig till centralen. Då jag tycker det är enormt jobbigt att åka buss och pendel. För de första är de jobbigt att skiljas från Billy och för de andra så har jag panik i flera timmar innan jag skall åka så det underlättar att få skjuss. Tack för det världens bästa pojkvän <3
 
Nu skall jag ut och kissa mina vovvar, lilleman är suuuuper nödig!!
 

Dagens inköp!

Kategori:

Idag köpte jag inget "kul" precis, eller för mig är det ju kul för detta skall hjälpa mig till mitt mål!
Allt är köpt på mmsports på frölunda torg, två olika protein och en snygg rosa shaker!
Mycket nöjd :D
 

Min dag!

Kategori:

Idag har jag och älsklingen varit ute och fart och haft det jätte mysigt. Vi böjrade vår tur med att styra mot kungsbacka och en loppis där Billy skulle kolla på ett bord. Det visade sig vara nytt så det fick följa med oss hem. Påvägen mot frölunda torg gjorde vi en avstickare till Freeport i kungsbacka. Där kikade vi i lite heminredningsbutiker och satt ute och käkade glass i solen. En av butikerna vi var inne i hade fullt med different design saker, fatta att jag var i himlen!! Så enormt mysigt! Efter detta styrde vi mot frölunda torg, där gick vi omkring en stund. Kollade i lite affärer, köpte de jag skulle ha på mm sports. Sen tänkte vi äta på Jensens men denna gången tröttnade vi. Det som är tråkigt med Jensens är att de alltid tar så enormt lång tid. Förra gången fick vi sitta och vänta sammanlagt en timma innan vi hade vår mat på bordet. Hur hungrig hann man inte bli då? Dessutom var maten kall den gången, jätte kul verkligen. Ändå gick vi tillbaka en gång till men när vi väntat i 15 min säger en servitris till oss att hon kommer snart. Men när fem minuter till hade gått så gav vi faktiskt upp och gick därifrån. Är man hungrig så vill man inte vänta, eller vänta är väl okej. Men då skall även servitriserna slita häcken av sig och inte bara lalla runt som alla gjorde både igår och förra gången. Nej detta är inte okej, så nu har jag skrivit ett långt mejl och skall faktiskt klaga. Iaf så slutade de med ett nuggetsmål, plussmeny och massa bea dip på BK istället och avslutade med en efterrätt, så på 30 min hade vi nu till och med hunnit äta;) Vi kom hem och beslöt oss för att gå upp på ett berg som ligger i en liten skog en bit från Billy. Där kan hundarna springa lösa och leka av sig ordentligt och det är ju skönt :)
 
Så nu är vi nyduschade allihopa och skall snart äta kvällsmat. Kycklingspett och ris, gottinamnam!!
 
 
 
 

Gårdagens inköp :)

Kategori:

Detta köptes igår!
Ett par baggy jeans från gina 199:-, en tshirt som var snygg till också den från gina 99:-
Ett par svarta men även ett par mörkgråa byxor från hm, fick ge 128:- för båda.
 
Var tycks??

Man vet inte vad man har fören man har förlorat det.

Kategori:

Ja som rubriken säger, man vet inte vad man har fören man förlorat det. Men om vissa saker känner jag annorlunda, då kom jag på ett nytt ordspråk. Man vet inte hur illa det var fören det är borta!
 
Så känner jag lite idag när jag funderar över livet, vad glad jag är att vissa vägar slutade där dem slutade. För det kommer alltis nya vägar, och dessa vägar är faktiskt mycket bättre just nu. Även om jag inte är super nöjd med mitt liv just nu så är jag ändå väldigt nöjd med mina val i livet. Valen som jag gjorde i vintras, har påverkar mig väldigt positivt och jag ser på livet på ett helt annat sätt. Och när nya dörrar stängs öppnas tusen åter! När vänner går så kommer det nya, nya som kanske faktiskt består. Så det är bara att ge sig fan på att ställa det där lilla sista som man är missnöjd med till rätta, så nu när ryggen fungerar skall jag äntligen få börja träna ordentligt. Jobb delen kan jag inte göra så mycket åt bara forsätta att söka :)
 

Lördag

Kategori:

Godmorgon!

Har ni sovit gott?

Jag har sovit skönare än förra natten iaf:) Idag lyser solen för fullt här i
Mölndal så jag och älsklingen skall ta en tur till Frölunda torg och kika läget där lite. Hundarna och jag har precis varit ute på en promenad, Ricoh fick tuppjuck och sprang omkring som en tok.Han är så söt när han får sina dampryck.Nu får jag väl ta och flytta rumpan från soffan, Billy står och stampar för fullt. Men han har ju faktiskt varken sminkat sig eller vart ute på promenad med hundarna. Så de så ;)

I eftermiddag skall ni få se gårdagens inköp och även om de blir något inköpt idag så kommer det upp senare :)

Deppdagar har vi alla!

Kategori:

Drömmar....
 
Alla drömmer vi om något här i livet. Många drömmer om drömmar man vet aldrig kommer bli verkliga. Andra drömmer som jag, om små saker som är lätta att uppå. Eller de kan tyckas så för utomstående. 
 
Jag har två drömmar för tillfället, det absolut viktigaste och mest hoppfulla, är att få ett jobb där jag trivs och där jag kan utvecklas och vilja stanna tills jag blir gammal. Andra är att få kroppen som jag inte skämms över. Just nu och just idag känns båda dessa flera jävla miljoner mil bort. Ibland har man bara lust att ge upp. 
 
Men det är bara att ta nya tag en annan dag. Jag kan inte ge upp, för ett jobb måste jag ha och min kropp måste jag bara fortsätta kämpa för. Mitt tips är iaf att när allt känns skit, gör något kul. Jag åker till allum med min mor och lillebror för det vet jag blir kul:)
 
Pussss
 
 

Freeeedag!!

Kategori:

Godmorgon fredag!!
 
Har ni sovit gott? Jag har ondare i min rygg idag, vilket är vanligt efter jag sovit hos Billy. Jag skall snart upp ur sängen och börja fixa mig. Sen bär de av till partille en sväng :) 
 
Vikten idag var okej trots sne steget igår, vägde 59,5 vilket innebar minskning på -0.2:) 
 
 
 
 

Hundklubben!!

Kategori:

Igår stod eftersök/blodspår samt lite agility på schemat. När vi anlände till klubben var det bara raka vägen upp i skogen. Vi fick välja spår, första spåret som dem presentera, var mycket svårt, det var hinder efter hinder. Jag har ju gått svåra spår förr så kände att någon annan kunde få de men när ingen annan tog tag så gjorde jag de. 
 
Det var ett svårt spår, efter redan tre meter satt lina  brutalt fast. Blev sjukt irriterad och Shandy stördes till max av detta. Så ett,två,tre hon fick köra lös. Ner för en backe full av snår, under ett träd, över en väg, in i första myren, över nästa träd, in i nästa myr, över nästa snår, över sista myren och det absolut svåraste var över. Nu händer de som inte får hända, inne i skogen hör jag högt människoprat helt plötsligt kommer tio cyklister cyklande genom skogen, ALLA hade reflexväst. Shandy hatar cyklister och hatar reflexvästar. Så hon tappade endel fokus:/ men hon fortsatte kämpa och hade vi fått hålla på i ett tag till så hade de säkert löst sig men Eva hjälpte oss och då var vi endast tio meter från slutet:) Så jag är nöjd och tar gärna den svårighetsgraden någon mer gång!! 
 
Agilityn då, eftersom lilla  var trött ville jag inte köra för mycket så vi körde ett varv där vi hjälpte Nona och sen två egna varv. Shandy gjorde de klockrent, hon är verkligen jätte duktig på agility:) stolt över min tös<3
 

Inte okej.

Kategori:

Dålig dag. Eftersom det varit en dålig dag idag så hae jag ätit massa strunt. Det har både åkt ner chips, godis och fika. Kvällsmaten var la inte de nyttigaste man kunde hitta heller. 
 
Men men nya tag imorgon:) Börjar morgondagen med en promenad, om det inte regnar då. För är det något som hindrar mig från att promenixa så är det då fan regn:P 
 
Imorgon skall jag även ta bussen mot partille och allum. Där möter jag upp mor och lillebror så skall vi mysa till det lite där:) 
 

Torsdag=dålig dag!

Kategori:

Hello!!
 
Sorry för att ni inte hört av mig idag.. Har varit en sjukt jobbig dag både för phsyket och för flåset. Min dag började med att jag gick upp vid fem sen skulle jag åka med tåget 7.41. Men så blev det inte tyvärr, så ingen träff med jobb coachen. Men vi skulle ta de nästa vecka. Kom hem till mor fick i mig lite frukost. Sen mådde jag bra nog för att ta ett gympass med Emmis. Axlar och ovandelen ryggen körde vi idag, känndes as nice. Gött tryck :D 
 
Sen hem och åka med mamma ut med Lena. Under tiden bestämmde jag mig för att försöka åka till Billy ändå. Så vid 14 tog jag tåget mot Mölndal:) 
 
Väl framme slappade jag och hundarna i soffan i flera timmar. Götttmooos!!!! Nu lagar älsklingen mat och jag set fortfarande på tv:) senare skall ni få läsa om mitt hundklubbsbesök igår!
 
Pusssss
 

Gokväll

Kategori:

Har så mycket att berätta om hur det gick på hundklubben så ni får veta det imorgon. 
Jag och min hund är helt slut, det är ju ett gott tecken iaf ;)
Så imorgon får ni veta allt om kvällens kurs, har gått bra iaf :)
 

Morgoninlägg

Kategori:

Godmorgon alla min änglar:) Har ni sovit gott? Jag har sovit sjukt skönt, och det var mysigt att vakna och känna att ryggen faktiskt går åt rätt håll. Idag har jag redan varit ute på min morgonpromenad, blev en kort än idag, var sjukt hungrig, så gick endast 40 minuter. Men jag har även varit hos kaninerna och gett dem mat, vatten och rena burar. Det gillade dem. 
 
Nu kollar jag på desperate housewifes och har precis mumsat i mig min frukost. Som jag skrev igår så älskar jag frukost. Så idag blev det crunch, yoghurt, kiwi och en halv banan. Gottinamnam. Imorgon skall jag upp såpass tidigt så frukosten kommer inte alls vara god imorgon. Men det är strunt samma idag ju :P
 
Snart blir det gymmet och senare blir det en promenad med Jennifer. Ikväll blir det hundklubben igen, först eftersök och sen skall vi köra lite agility, det kommer min plutt skrutt gilla :)
 

Lydnadskurs

Kategori:

Idag var det lydnad för mig och min lilla Shandy. Som väntat vad Shandy rätt trött, så hon var lite seg. Men annars gjorde hon det mesta kanon, om man bortser från att hon var seg och i sin egna värld. Men jag är nöjd ändå, hon är ju ändå mitt hjärta<3
 
Till kvällsmat blev de en mangosmootie och fluffig chokladmousse, jätte gott var det. Trots min kvällsmat blev det för få kalorier idag. Helt sjukt för ett halv år sedan räknade jag dessa kalorier och ville ha dem så få som möjligt. Då var det jobbigt att hålla sig på 1000-1200kcal det man trodde var rätt. Nu när jag behöver och skall äta mer så går de inte, försöker få i mig 1700-1800kcal per dag idag har jag fått i mig 1100... BAJS säger jag om det. Hoppas på en bättre dag imorgon istället!
 
Nu skall jag ta mina bästaste vovvar och krypa i säng, men först lite tradera surfande. Idag köpte jag två hurtta halsband för 61:-/st, ett till Ric och ett till Nonis :) Glad jag blev när jag lyckades vinna båda, så snygga kommer våra italienare bli :)
 

Gym+promenad

Kategori:

Idag är jag gladare än gladast!! 
 
Gymmet var helt enormt skönt, det var bara så underbart att få gymma igen. Fick till ett väldigt bra arm och bröstpass trots att jag tog det enromt försiktig med tanke på ryggen. Men blev ett bra pump ändå, riktigt kul att Emma var med idag. Jag blir väldigt peppad när man är två och det är rolig med någon som vill lära sig och som kämpar så som Emma gjorde idag. Får la se vad hon tycker om mig imorgon, om Daniel får lyfta Noel eller om Emma klarar av det;)
 
Efter gymmet, blev de dusch, slänga i sig mat, tur att det bara är att värma i micron. Sen skulle jag möta upp Jennifer och Lola inför en promenad. Både Shandy och Ricoh fick gå med, gick super bra, vi fick gjort en runda på 6,5km och i det varma vädret luktade varken nyduschade jag eller Jennifer speciellt gott. Men svett är fett som gråter ;) 
 
Nu skall jag damsuga här hemma, sätta fast lite prydnad saker samt sätta fast mina mattor, så inte katterna drar med sig dem överallt, så jobbigt ju ;)
 

Balansboll

Kategori:

Varje morgon i en vecka nu har jag kört balansboll övningar, förra veckan körde jag stabilitet och magmusklerna. Denna veckan skall jag även lägga på ryggmusklerna och nästa veckan blir det även överkropp. Det är ju en balans boll och det är väligt mycket balans i övningarna. Vilket är bra för då tränar musklerna som man har svårt att komma åt annars, dem musklerna som behövs tränas på min lilla skadade kropp :)
 

Glada morgon

Kategori:

Godmorgon allihopa, här är det en underbar morgon!
Morgonpromenaden i den underbara vårsolen på 6km är avklarad och nu har jag precis ätit upp min frukost på havretarte med hallon och vaniljkesella, samt, två knäckebröd, en smootie och en kopp te. Frukosten är det viktigaste målet på dagen och det är absolut de godaste också om ni frågar mig. 
 
Vid 12 skall jag göra något jag ine fått göra på skitlänge, nämligen gymma, idag skall jag äntligen få gymma. Det tog bara 2 veckor tills min rygg började bli någodlunda. Den är verklgen inte bra än men jag känner att jag är stark nog att köra ett lugnt pass på gymmet. Blir lite armar och bröst, ingen cardio alls. 
 

Träningskläder

Kategori:

Jag älskar träningskläder, det är sjukt kul att träna i snygga kläder. Tänkte eftersom jag inte har råd att köpa better bodies byxorna så kunde jag lägga pengar på ginas kopia av dessa. Hade beslutat mig för att gå in och beställa dem. Tror ni dem finns kvar eller??
 
 
Nej!!

Morgonpromenad

Kategori:

Godmorgon på er därute. jag har precis varit ute på min morgonpromenad och ätit furkost. Skall snart köra mina morgonövningar på balansbollen. Sen är då funderingen, vilken ände av lägenheten skall jag börja med? Tror de blir garderoben. Skall försöka få klart så mycket som möjligt idag, skall även ringa lillebror och se om han vill hjälpa mig ;) 
 
Har bestämt mig för att så fort ryggen tillåter skall jag börja jogga, så sele till Shandy samt ett jogginkoppel, både från hurtta. Så jag kan ha med mitt hjärta på mina turer, frågan är bara skall man ha y eller en vanlig sele? Blir troligen en y-sele. 
 
Jag vet att jag inte skulle köpa något onödigt, men jag tycker det är fel att jogga i halsband. När vi joggar så vill jag harr hon skall ha rätt stöd och inte ha ett koppel som hänger runt halsen. Dessutom vill jag att hon skall se de som ett jobb och då måste hon ha ett arbetsredskap :)
 

Fixat och donat

Kategori:

Efter min dusch som jag skrev i förra inlägget att jag skulle ta så fick jag lite ny energi och lagade lite mat inför veckan. Insåg förra veckan att om maten är klar och bara att värmas så är det mycket lättare att äta rätt och äta det man planerat. Så kycklingen har legat i ungen och riset har kokat på spisen, likså lite sås så inte riset blir så tort. 
 
Nu är det paus i Maria Wern, får la se hur länge jag håller mig vaken, men jag skall försöka. Men är super duper trött!! Idag har det varit en rätt negativ dag men nu ser jag fram emot nästa vecka. Allt kan endast jag ändra på så det är bara att kämpa. En dag kommer drömjobbet:)
 

Jag bara jag och lite mer jag!

Kategori:

Är man arbetslös får man också leva som en så imorgon skall jag börja leva som en arbetslös. Vilket egentligen är perfekt, eftersom jag endast skall äta kyckling, lite sås, ris och sallad. Så menyn blir tråkig, men det skall den ju vara nu när jag kör mitt sista race inför sommaren. Jag kommer inte bjuda någon på någon mat, utan jag kommer vara egoist för jag är arbetslös:)
 
Det skall sparas pengar, inte köpas onödiga saker. Inga onödiga kläder som jag är duktig att lägga pengar på. Jag skall spara till min Ipad. Jag skall spara till träningsbyxorna som jag skall köpa när jag gått ner till mitt andra delmål, som jag är 3,2kg ifrån. Mitt första delmål var att komma under 60 och det har jag klarat, så nu sätter vi fart mot nästa och mot mina camo byxor!
 
Denna veckan har jag också satt upp veckomål, det innebär att jag skall packa upp sakerna som skall vara i förrådet, nämligensängkläder och handdukar. Jag skall även packa upp mina kläder som ligger i källaren, hinner jag skall jag även gå på andra påsar i källaren, så som jackor, träningskläder och ridkläder. På min veckolista stod det även att jag skulle packa upp toalettsakerna, vilket jag redan gjorde idag. 
 
Denna veckan kommer det inte bli någon veckans utmaning, jag skall satsa stenhårt på mina balansövningar på bollen och återkommer med veckans utmaning nästa vecka. Men ni får inte glömma månadens utmaning, som jag går på igen så fort min rygg tillåter. Skall testa lite ikväll och se om jag fixar det:)
 
Men nu blir det en dusch och tvätta mitt sketna hår!!!!
 

Tankar

Kategori:

Idag är en sådann dag då tankarna går omkring uppe i huvudet på högvarv. Wroomwroom säger det. Allt bara snurrar, ovettiga som vettiga saker. Snälla sluta, orkar inte fundera mer. 
 
Idag har vi gått tipspromenad, efter det så gick vi upp till skoghälla så hundarna fick leka av sig en del. Nu sitter jag i min soffa, ryggen var sjukt bra imorse men har blivit sämre. Varför? På tisdag måste de var bra med all skit så jag får gå och träna. Nu vill jag gymma!! Men man skall lyssna på sin kropp, men nu får min kropp sluta tala emot mig. 
 
Det andra som snurrar i mitt huvud har med jobb att göra, jag vill så gärna ha ett jobb. Så less på att gå hemma, ändå har jag bara gått hemma i en månad. Hur gör man för att få ett jobb???
 
 

Katternas nya lekträd

Kategori:

Djuren

Kategori:

Som ni säkert märkt älskar jag dur och jag äger endel av dem också. Därför har jag nu gjort en kategori där jag tänkte presentera mina djur var och en för sig. Det kommer ju bli några stycken inlägg där, så håll utkik. Först skall jag självklart fota dem djuren som jag inte har så många bilder på framför allt kaninerna då :)
 
Tycker det kan vara kul att ha i framtiden med :)
Eller vad tycker ni??
 
 
 

Godmorgon

Kategori:

Hur mår ni därute? Sovit gott?
 
Här har man sovit sisådär, eftersom Billy låg intill var de svårt att vända på sig, då jag tar upp hela sängen när jag vänder på mig när ryggen är dålig. Men det var ju bara att försöka göra det bästa av saken, ändå glad att han är här!
 
Det som är absolut bäst med att ha en tvåa är att jag kan sitta i storarummet och se på film och inte störa Billy alls:), så han kan sova så gott så! Jag tog mig en kopp te och värmde min värmedyna och slog mig ner i soffan framför Irene Huss. Har även startat min morgon med 5 minuter plankan, och då kör jag ju inte 5min på en gång utan jag kör 1min och sen vilar jag lite och så fortsätter jag så fem gånger. Så nu har jag bara 5 min kvar, dem kör jag imorgon bitti. Hur går det för er och utmaningen :)??
 
Idag skall jag inte göra så mycket, ta en promenad med Adam var det tänkt :)
 

Promenad tarmen

Kategori:

Idag har varit en riktigt slappis dag. Jag gick en tur till mamma redan innan klockan var 9 imorse. Vi käkade frukost och sen var jag fast. Jag spenderade all tid hos min mor idag, gick inte hemåt förren vid 14. Då tänkte jag att jag gick till kaninerna samtidigt. Så jag tog Shandy, Cordy och gick en liten omväg över vreta till kaninerna. Idag var det inget kul att gå, har extremt ont i mina höfter :'(
 
Väl hemma började jag damma och när jag skulle damsuga inser jag att min dammsugare är kass. Så mamma tog med sin hit. Men jag orkar verkligen inte köpa en ny så får titta vad som kan vara för fel på den så jag kan använda den en gång i veckan ett tag framöver till iaf. Annars kanske nån snäll gullunge därute kan ge mig en, önskar mig en sånn här :)
 
 
 
Nu har älskligen kommit, så jag skall pussa lite på honom:)
Pussspusssss

Vägning

Kategori:

Som vanlig varje fredag så är det vägning. Jag skrev ju igår att jag inte räknade förra veckans vikt då jag var så svullen i ryggen. Det var första gången på ett halvår som jag inte räknade en vikt. Så jag tyckte faktiskt det var okej. 
 
Idag var det iaf tid för ny vägning, med tanke på förra veckans vikt, och fortfarande en svullen rygg så är jag nöjd med dagens resultat. För två veckor sedan vägde jag 59,5 och denna veckan låg vågen på 59,7. Det är alltså 0,2kg mer men som jag skrev är ryggen fortfarande vatten fylld och spänd. Så jag tror jag väger lite mindre ändå :) Nu skall jag ju ner ett antal kg till innan jag är nöjd med min sommarform. Mitt mål är 55, det är alltså 4,7kg kvar. Så nu är det bara att lägga in en högre växel.. Om jag nu kan få bli frisk så jag kan få träna och göra det jag älskar mest :)
 
h

Städdag så gott de går!

Kategori:

Godmiddag!!
 
När jag vaknade imorse blev jag besviken på värdet! Så istället för en promenad tog jag mig ett dopp i badkaret:) 
 
Sen bar jag upp två påsar till toalettet, två påsar till köket och två klädpåsar! Dessa skall jag ta tag i idag, samt damma och damsuga och när älsklingen kommer skall han byta sängkläder. Ryggen pallar inte det än! 
 
Snart skall jag gå hemåt och börja stöka runt men först handla lite på ica:) 
 
Hörs senare!! Pussss
 

Veckans utmaning

Kategori:

Hur går det för er med veckans utmaning som var 20 minuter plankan?

Själv har jag precis avklarat mina andra 5 minuter. Samt lite andra magövningar som jag gör för att stabilicera min jävla kropp så jag slipper ha ont i ryggen :)
 
Idag har jag gått lite mer än en mil, jävlar va vi promenerat idag igen. Men både jag och vovvarna trivs underbar i den underbara vårsolen. Men vad skall man göra när man inte får gymma, måste ju röra mig på något sätt. Snart vill jag att smärtan i ryggen skall släppa, vill gymma!! Saknar det sjukt mycket och jag hatar att inte kunna gå dit och maxa mina vikter så som jag vill ha det!! 
 
Nu börjar snart Sofias änglar, får se om jag skall äta något mer idag. Tror inte de, isf kanske lite vattenmelon och en kopp tee. Imorgon är det vägning igen, vägde mig ju inte förra veckan, eller jo det gjorde jag men vägde jätte mycket eftersom min rygg var såpass uppsvullen, så vägde jag ju bara vatten typ ;) 
 

Ta bort det som gör dig illa

Kategori:

Jag har inte levt i många år, men en sak har jag lärt mig här i livet. Om det är någon som gör dig till eller något, ge dig av med det ögona böj. Skit i alla andra och var den mest själviska personen du kan vara. Jag har genom mitt än korta liv, insett att folk som gör dig illa aldrig kommer bli bra för dig. Även om de kanske tros vara en bra vän så är männsikan ond om den gör dig illa. Därför vill jag att alla skall tänka över, mår jag bra som jag har det? Är det någon som jag faktiskt mår dåligt eller känner mig pressad av när vi umgås. Tänk om, du kommer tacka dig själv i slutet. Jag har suttit där och jag har gett mig av med det och nu mår jag bättre än någonsin :)
 
Så kort och gott, det som gör dig bra behåller du resten kan du kasta bort!
 

Hm

Kategori:

Jag älskar hms kläder både vinter som sommar. Hm is the best!! ibland hade jag velat ha massa pengar och bara sitta och knappa hem allt man ville ha. Det är mycket det, men man kan ju iaf nöjja sig med att använda deras "prova" funktion och sätta ihop massa snygga outfits :)
 
Drömdörm, först måste man ju ha ett jobb, så komsikomsi jobben :D
 

Godmorgon :)

Kategori:

Hej på er allihopa, har ni sovit gott?
 
Här har jag sovit sisådär, somnade gott, vaknade hade jätte ont. Men kunde som tur var somna om. Imorse vaknade jag tidigt, redan vid 7.30. Bäst att säta fart tänkte jag och tog mig ut på en timma promenad. Hämtade upp mamma och så gick vi en halvtimma till :) Mamma följde med hem till mig så fyllde jag på hennes naglar. Mina och mammas naglar växer verkligen som ogräs. 
 
Nu har jag ätit min frukost på två knäckebröd och en havretarte, sjukt gott är det men det räcker med en. Två var för mycket märkte jag igår. Jag har även ställt in min kyckling i ungen så den står och lagar sig själv. 
 
 
 

Gokväll

Kategori:

Vilket underbartb väder vi har idag :)
 
Jag och Shandy har varit ute och gått och gått och gått. Tror vi skrapat ihop 2,5 timmar sammanlagt:) Nu är vi slappa och goa båda två och ligger i soffan och glor på 112 på liv och död!! 
Texas ligger på mitt bröst och myser så ser datorn med ett halvt öga, men det går bra det med. 
 
En sak som stör mig enromt mycket, det är att inte ha ett jobb. Jag vill ha ett jobb, jag vill tjäna pengar, jag vill jag vill jag vill. Snälla låt min vilja gå igenom snart !!
 

Frukost!!

Kategori:

Goooomorgon!!
 
Eller kanske godmiddag, jag började min dag med en promenad med mammsen och alla hundarna. Sen gick jag direkt vidare till Jennifer så tog vi en tur i skogen. Nu ligger jag och Shandy lagom trötta i soffan. Frukosten var nomnom idag testade en ny grej som jag läste på foodporn.devote.se :) 
 
Snart skall jag och Shandy gå ut och kissa lilla Buttis. Men först lite mer kramas:) 
 

Det lyser:)

Kategori:

Smärtstillande!!!
 
Sen i torsdags har jag gått på smärtstillande för min rygg. Så då tog jag alltså tre ipren och sex alvedon per dag. Detta ledde till att jag var sjukt trött hela tiden. Orkade inget och sov konstant. Torsdag och fredag var värst då sov jag hela dagarna. Igår när jag vaknade var jag fast besluten vid att minska på tabletterna, så på morgonen tog jag två alvedon och en ipren. Sen tog jag inget fören jag la mig då tog jag endast en ipren. Idag ville jag testa och se om man kunde strypa smärtstillande ännu mera och jag gjorde de. Tog ingen alls imorse men vid 15 hade jag enormt ont så jag tog en ipren, somnade självklart direkt efter. Helt sjukt va trött jag blir av ipren. Sen tog jag en innan jag gick och la mig, för att slippa smärtan under natten. Imorgon skall vi se hur det går, kanske de endast blir en imorgon kväll, man kan ju hoppas!!
 
Vad har jag lärt mig av detta? Lyft inte en mattjävel på fel sätt i för snabb fart. Men när du känner att du gjort fel, ansträng dig inte i ojämn terräng;) 
 
Vart jag ville komma med detta, jo eftersom jag kan minska, så innebär de att smärtan har minskat och då kommer den snart försvinna eller iaf minska såpass att jag kan börja fixa i min lägenhet med uppackning men även så jag kan gå och gymma. Igår var det en vecka sedan jag gymma och jag längtar dit!!!! 
 
Men nu skall jag och mina bästa vovvar nana. Det är endast tre nätter kvar innan min älskling ligger intill!! LÄNGTAR<3 
 

Det lider mot kväll

Kategori:

Det närmar sig kvällen, snart börjar the following. Jag tror allt jag skall koka mig en kopp te till detta. Pappa och Åsa var precis här och tog sig en kopp dem också. Deras egentliga ärende var att lämna katternas träd, så nu står trädet i mitt sovrum och bara väntar på att katterna skall klösa jävul påt. Visat dem båda det och med lite mat längst upp kommer nog båda klättra i trädet också :)
 
Har som sagt varit duktig och tvättat kläder idag som jag imorgon skall lägga in i garderoben, imorgon måste jag också börja ta tag i mina ikea påsar i källaren. Två påsar om dagen skall jag ta hand om, bara att göra det. Men idag har jag också varit duktig och postat massa brev. Ett till försäkrningskassan, ett till sjukresor i Borås, ett personligt brev till baldershage i göteborg, ett brev till folksam och sist ett brev till facket med utträde. Anser att jag inte behöver betala 242:- i månaden till något ja inte behöver eftersom jag inte är anställd hos någon längre. Men så fort jag får en ny anställning kommer jag gå med i facket igen. Tycker det är jätte viktigt och på tok för många unga är dumma och inte är medlemmar i facket. Klart man kan ha roligare för dem pengarna men när det väl kommer till kritan behöver du deras hjälp mer än någonsin. Hade jag inte fått deras hjälp hade detta med max aldrig löst sig så bra som det gjorde :)
 
Jag funderar lite på att använda mitt presentkort på yankee candle, har luktat på två som jag vill ha. Sen vill jag även ha provdofter på sommardofterna!! Älskar mina bästaste ljus som jag för något år sedan sa att jag aldrig i hela mitt liv skulle äga ett och nu äger jag nio stycken. Tre stora, tre mellan och tre små. Favvoritdoften är nog pink sands eller ocean blossom :) 
 
En annan god doft som tyvärr verkar vara påväg att utgå:(

Trötta

Kategori:

Här ligger ett gäng trötta, jag, mina två hundar och en katt. Vi ligger utslagna allihop, men de är rätt skönt faktiskt:)
Känner att jag har lite lätt skrivtorka idag, hmm inte kul alls. Så bjuder på lite bilder istället :)
 

Tisdag

Kategori:

Hej på er! Hur mår ni därute i solskenet, så sjukt underbart väder:)
Jag började min morgon med en promenad, sen åt jag frukost och efter det fiixade jag mina naglar, igen. Dem växer verkligen som ogärs. Kasst, men sant, så det är bara att fixa när det behövs. Än så länge har jag endast lagt på en rosa gel så kanske får se om jag gör något mer annars är dem väldigt neutrala och fina just nu. 
 
Lite efter ett mötte jag lilebror och vi tog alla vovvarna + buttan och gick till ängen och lekte:) Nu sover alla vovvsingarna super duper gott. Jag har precis fått mat i magen så jag kan slappa lite nu innan pappa hämtar mig om en stund för att köpa kanin foder:) 
 
Idag tvättar även duktiga jag kläder, skall försöka ta tag i lite jobbig göra sedan, vilket innebär att börja packa upp mina saker i källaren. Har flera ikea påsar och annat som skall in i hyllor i lägenheten. Inte nog med det skall jag även skriva ner vad som behövs göras i den gammla lägenheten innan vi är klara med den. 
 

Billigaste träningen

Kategori:

Rätt ofta får jag höra en intressant sak, nämligen, jag har inte råd att träna... 
 
Nu skall jag stoppa alla dessa dumma ideer alla har råd att träna, träna är inte att gå och gymma 6 dagar i veckan. Träna kan innebära en promenad, eller liknande. Ett par skor äger vi alla, det ända man slösar med att promenera är ens tid. Sen självklart kan man behöva bra skor om man går ofta, jag behöver verkligen tänka på vilka skor jag använder för ryggens skull. Jag älskar att promenera så har precis avklarat min andra promenad för dagen. Denna gången gick jag en liten kortare promenad, bort till ascom, där hundarna fick springa av sig all energi. Min hund Shandy bevisade idag, att även om hon är snyggare en jesus så kan hon fan inte gå på vatten, inte ens på is. För idag drutta hon i vattnet dum hunden ;P Så nu ligger hon inrullad i täcken och filtar! 
 
Skall ut på sista promenaden sen, då skall vi gå till kaninerna. Sen skall jag försöka mig på månadens utmaning, imorse gjorde jag iaf lite övningar på balans bollen. Känndes skönt att få det gjort utan att ryggen krånglade. Så imorse tränade jag stabilitet på bollen och imorgon skall jag träna magen, vilket självklart är en av musklerna för stabilitet, men jag vet också att det är denna musklen jag behöver träna mest :)
 
 
 

Skratta eller gråta

Kategori:

Jag skrattar.. Hahah hur fan kan jag lyckas?

På mitt skrivbord på datorn har jag alltid haft en mapp vid namn just skrivbord. Jag har av nån anledning flyttat denna mappen till papperskorgen, igår raderade jag allt som låg i min papperskorg vilket även då betydde att min mapp vid namn skrivbord försvann. I denna mappen hade jag MASSOR av saker sparat. Men men jag kan inte göra något åt saken så får bara skratta åt mitt snesteg ;)
 
 

Jobb

Kategori:

Godmorgon på er!
 
Jag och vovvarna började vår dag med en morgonpromenad:), långsamt gick det men 3,9km gick vi iaf, känndes skönt för både mig och vovvarna. Vi ha rnu ätit frukost och slagit oss ner i soffan. Idag skall jag söka jobb, skall ägna hela dagen åt att söka jobb. Jag har inte varit arbetslös ens en månad, men har inte jobbat på över ett halvår. Så jag vill verkigen ha ett jobb, skall börja med att ringa till baldershage i Göteborg som sökte folk, hoppas dem fortfarande söker för där hade det varit super duper kul att jobba :)
 
Så nu är det dags att få fart i rumpan, fixat det sista med mitt personliga brev och cv så nu ser det tipp topp ut!!
 
 
 

Veckans utmaning

Kategori:

Kommande vecka blir de magen som skall få jobba. 
Innan veckans slut skall vi ha gjort minst 20 minuter plankan :)
Jag kommer visa 4 olika plankan, olika svårighetsgrader. 
 
Detta är den lättaste.
 
Lite svårare, den vanligaste, denna kommer jag köra till en början.
 
 
Ännu svårare, denna skall jag testa i slutet av veckan tänkte jag. 
 Den svåraste, går den över bra kommer jag testa detta, men den kommer nog vara tung ;P
 
 
 
Så kom igen nu formar vi våra magar :D

icaniwill

Kategori:

Ååå här går jag hemma kan inte träna, kan med nöd och näppe gå ut och gå. Även om jag måste för att få ryggen att bli bra. Men iaf, när jag sitter här och känner att gud va jag vill. Så kommer en bild upp på icaniwills instagram. Blev så lycklig, för det var en bild på min kropp, på min förändring, sedan i augusti. Så glad blev jag då, precis vad jag behövde. 
 
Kommande vecka blir det en hel del promenader. Jag känner att gymmet får komma den dagen jag kan gå rakt igen. Skall fortsätta försöka göra mina övningar på bollen, testade nu ikväll men det gjorde för ont i ryggen. Så får hoppas de är bättre imorgon. Kanske skall försöka mig på månadens utmaning imorgon med, men får se hur jag mår i lilla ryggen :)
 

Badat<3

Kategori:

Spenderat hela min dag hos mamma ihop med Johanna :) Nu ser jag på Maria Wern och skall i nyhetspausen ut och gå en korttur med Jennifer!! När jag kom hem från mor tog jag mig ett bad i varmt vatten med badbomber:D Så skönt var det att ligga där och bara slappa i hela 30 minuter!! 
 
Sen kom fader och Åsa hit och lämnade en balans boll, nu skall stabiliteten och magen tränas upp från grunden. Bort med mina dumma ryggproblem, skall testa lite lätta övningar redan ikväll! Vi tog en kopp tee och dem fick smaka på mina och Johannas beskvier som vi bakade igår:) 
 
Jag och Johanna har kommit på hur vi nästa gång skall få våra beskvier att bli perfekta, men de håller vi hemligt ;)
 
Hände en kul grej idag som jag skall berätta om sedan och sen skall ni även få kommande veckans utmaning :)
 
Pusspussss
 

G L A S S

Kategori:

Puss på er goooingar:)
 
Hur har eran söndag varit?
Vi var ute på en promenad, hundarna lekte, Shandy dum hunden badade. Sen gick vi hem till mamma och fika lite och senare blev det även mat. Fläskfile i brunsås med pommes och bea sås. 
 
Nu har jag sovit en stund och nu ser vi på nån film på femman:) är sjukt glass sugen. GEEE MIG GLASS!! 
 
Imorgon kommer de en ny veckans utmaning:) denna veckan skall även jag lyckas med utmaningen!! 
 

Blogginlägg

Kategori:

Sorry för sjukt dålig uppdatering. Har inte orkar sitta med datorn, heller inte orkat från mobilen. Men nu skriver jag från mobilen ändå:) 
 
Hur mår ni?? Jag har fortfarande sjukt ont i ryggen, men de blir bättre och det känns ju bra! 
 
Hur går de för er med veckans/månadens utmaning? För min del står de still, har gått 200minuter, så kan väl säga att jag misslyckats. De blir tyvärr så när man har jätte ont i ryggen, så går bara korta långsamma promenader. 
 
Månades utmaning står också still men så fort ryggen blir bättre så går jag påt igen:) hoppas ni kör era knäböj ändå! Trots att jag fejlar med min rygg. 
 
Lite kort om vad jag gjort under min bloggdöda tid:) 
 
I fredags tog jag en morgonpromenad :) under dagen åkte jag även ut till min morbror och i övrigt såg dagen ut som vanligt, smärta, smärta, smärta!! 
 
Igår tog jag också en morgonpromenad. Gick till en äng och släppta Shandy ihop med Buttan. Dem lekte som bara den och det behövde min hund:) sen blev det en fika i vårsolen som försvann när vi satte oss;) så kom Johanna och vi bakade biskvier, som såg ut som fan men smakade mumma:D Johanna sov över här, så nu sitter vi och kollar på film och sen skall vi gå bort till ängen och släppa vovvarna med mamma och hennes vovvar.. 
 
I eftermiddag blir de middag hos mammsen:) 
 

Eftersök

Kategori:

Igår var de eftersök, Shandy skötte sig utmärkt. Ammi la hennes spår och det var flera svårigheter, men Shandy fixade dem allihop. Duktiga vovve!! En svårighet var att hon först och främst hade en vinkel och en båge. Sen skulle hon över en bro och över hela bron var det bloduppehåll. Efter bron var de mest enkla saker kvar och då gick det fort. 
 
Hon är bäst min älskade hund!
 

Akuten

Kategori:

Igår när jag la mig vid 23 så kände jag att min ryggvärk var mycket värre än vanligt. Efter en smärtstillande kunde jag ända somna. Vaknade vid 2 och hade så ont att jag greps av panik. Efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen så var det akuten nästa. Fick smärtstillande tabletter och även smärtstillande rätt in i muskeln. Sen var det bara att rulla hemåt.

Väl hemma har jag små sovit hela dagen, mellan mina tupplurer har jag även damsugat, skurat alla golvet och fixat med min nya hylla. Så nice med nytvättade golv, blir så lent på golvet. I hyllan och på min nya avlastningsbord, blev de jätte fint. Så nöjd efter flera timmars funderande och kåpande, fråga lillebror om ni inte tror mig. Hann till och med sova emellan ;)

Tog en promenad med Shandy förrut, vi gick inte snabbt, vi gick inte snyggt och vi gick inte långt. Ont gjorde de, men jag gjorde de ändå. Snälla rara rygg, släpp lite i spänningen!!

Nu skall jag se om jag orkar söka några jobb, får se hur länge jag kan ligga i samma ställning med datorn.

 

Ikea

Kategori:

Igår var vi alltså på Ikea. Vi lämnade Herrljunga lite innan nio, och var framme lite efter tio, frukosten var gottinamnam! Jag käkade två små frallor, yoghurt och muslie samt ett kokt ägg. Sen var det bara dags att börja shoppa. Jag köpte, en lack hylla, ett avlastningsbord och en ny del till min soffa. Så nu har jag en lång fin divan soffa!! 
 
Jag köpte även förvarningslådor, en lampa, två mattor, några ljuslyckor, några blockljus. Skalll försöka fota allt så fort det är på plats :)
 

Veckans/månandens utmaning

Kategori:

Hur gick det för er igår, gick ni något av era 300 minuter? Gjorde ni era 55 knäböj?

Idag var jag uppe med tuppen, gick min morgonpromenad på 60 minuter så nu är 120 minuter av mina 300 avklarade :) Sedan gick jag till gymmet och körde trx övningar, helkropps pass på gymmet alltså och så 30 min cardio. 
 
Nu har jag duschat och skall snart åka mot ikea! Skall bli en super rolig dag, mamma, samuel, jonas och Nina åker med :D 
 
På lydnanden igår gick det helt okej, Shandy var lite slö så fick kämpa med att hålla hennes motivation på topp. Men hon är enromt duktig min tös, vi måste fortfarande öva jätte mycket på sitt, ligg och stå. Hon kan ju detta men endast när jag står intill, det är svårare för henne när jag står framför. Så det är bara att träna träna träna!!!
 
Nu skall jag skressa vidare, pusspusss!
 

Frukost

Kategori:

Nu var morgonpromenaden avklarad. 60minuter utav mina 300:) nu sitter jag och vovvarna nerkrypta i soffan och myser! Bästa som finns med livet är att få mysa med vovvarna!! 
 
Frukosten ligger i magen, fyra knäckebröd, en kiwi. Till detta skall de även drickas en proteindrink. Men har inte beställt hem protein än utan skall köpa av Billy så jag får prova på först:)  tänkte slå på en film innan jag drar mot gymmet! 
 

Veckans utmaning

Kategori:

Sådär, nu skall ni få veta veckans utmaning!
Jag utmanar er att under kommande vecka promenera 300 minuter i form av morgonpromenad. 
Hur ni delar upp dem beslutar ni själva :)
 
Lycka till!
 

Knäböj!

Kategori:

Har ni gjort era 50 knäböj för dagen. Här sved de jävlar i både rumpa och lår :D
Nu skall ja försöka njuta av denna "söndags kväll" godis, kiwi och påskmust. Imorgon är det ordning och reda som gäller. Köpt kyckling som skall ätas för fullt denna veckan. Nu skall min sommarform bli den bästa någonsin!!
 
På hundklubben idag gick det jätte bra. Gick alltså som instruktör assistent, på valpkursen intill Eva och kommer även gå intill Ammi senare. Lite pirrigt var det, men när man väl var igång var det kul. Dock var det svårt för de känndes som det blev väldigt lite vissa stunder. Men jag skall fundera och känna efter om detta kan vara något för mig :)
 
 
 

Nu formar vi rumpan i April!

Kategori:

30 Dagars utmaning :)
Denna månaden skall vi göra knäböj eller squat som de också kallas. Detta formar rumpan så den blir snyggare än snyggast. Så nu tar vi alla förebilder på våra rumpor och så ser vi hur den ser ut om en månad. 
 
 
Dessa gör du alla på en gång så sista dagen skall vi göra 250st på en gång alltså :)
Vi kör utan vikter hemma i våra hem!
 
Viktigt att tänka på är att knäna hela tiden går över tårna så man inte får knäproblem!!

April april din dumma sill

Kategori:

Idag är det första April, jag sov till 7.30, bättre än inget. Eftersom jag börjar ta tag i mitt liv imorgon, bestämt att hela påsken ger jag fan i allt. Så kommer även veckans utmaning imorgon, sen framöver kommer de varje måndag komma en ny veckans utmaning. Då nu kör vi inför sommarformen! Kan säga att första utmaningen blir lätt.
 
Denna månaden har 30 dagar och jag kommer jag även köra en 30 dagars utmaning, så hoppas ni hänger på detta med. Detta gäller att forma rumpan, så glöm inte ta föra och efter bilder :) Denna utmaningen startar alltså idag, och imorgon startar veckans utmaning. En utförlig förklaring kommer om en liten stund!!
 
Igår var det kalas och sedan tvättade älsklingen mammas bil och jag torkade ur den inuti, hinner ja idag skall jag damsuga den. När vi kom hem fixade jag min naglar på ena handen, skall även försöka hinna med den andra idag. Sen gjorde jag mammas naglar, blev sjukt jävla nöjd, blev en fransk med en rosa sten!! 
 
Jag avslutade min söndag med ett gympass som inte alls var roligt. Hatar att gymma på kvällarna, men gjorde de för min älsking skull. Så snäll jag är va :)