madeleinespangberg

Rapport

Kategori:

Japp på söndagar kör jag och vovvarna Rapport på hundklubben. Detta är en fortsättningskurs då vovvarna redan är välutbildade inom ämnet så att säga.

Vet inte om jag någonsin förklarat vad det är för något. Men Rapport är en gren som passar alla hundar som gillar att springa för det är vad det går ut på. I början skall dem springa en sträcka från a till b men sen blir de allt fler mottagare som a till b, b till c, osv. Idag körde vi a till b, b till c, c till d, och d till a. Man kan även förlänga sträckorna, så när dem vet vad dem skall göra så skall dem bara springa tills dem möter på mottagaren och det kan vara riktigt långa stäckor. Detta använde man förr i tiden, då sprang hundarna med meddelande mellan punkt a och b. Våra hundar har ett special tillverkat halsband som har en liten påse på sig. Så dem får upplevelsen på nästan samma sätt. Det är väldigt bra för hundarna blir verkligen helt slut efter detta.

Utvärdering av dagen då. Alla tre skötte sig jätte bra. Men både Shandy och Ricoh var lite latjo, mest för att dem hade jävligt kul så dem var mest överladdade:), Cordy gick som en klocka från start till mål<3

Nu skall jag mysa med min älskade pojkvän innan vi skall nana kudden!!

Puss och Kram

Kommentarer


Kommentera inlägget här: